blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Owocowa korona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Owocowa korona

Składniki:

Owocowa korona

 

  • po 25 dag truskawek, czereśni, jeżyn i porzeczek,
  • litr soku pomarańczowego (bez cukru),
  • 7 czubatych łyżeczek żelatyny,
  • 20 dag serka waniliowego

Sposób przygotowania:

Owocowa korona
Owoce umyć osączyć. Czereśnie wydrylo-wać, truskawki oczyścić szypułek, porzeczki -ogonków. Owoce wsypać do okrągłej formy z tzw. komin-ciem. Namoczoną i rozpuszczoną żelatynę wymieszać z sokiem pomarańczowym i zalać owoce. Galaretkę oc stawić do lodówki na 5 godzi do całkowitego stężenia Przed podaniem zanurzyć n chwilę formę w gorącej wo dzie i wyjąć deser na duży ta lerz. Przed podaniem udeko rować świeżymi jeżynam i serkiem waniliowym.

Tagi:

beza bezy