Sposób przygotowania:
Owocowa kostka
Brzoskwinie razem z syropem ucieramy na mus. Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wody( ok.1/4 szkl.), dodajemy do musu brzoskwiniowego. Przelewamy do pojemniczka i wstawiamy do lodówki.
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 1 szkl. wody , studzimy i ucieramy z mlekiem skondensowanym. Wlewamy do takiego samego pojemnika jak mus brzoskwiniowy i wstawiamy do lodówki. Najlepiej gdyby pojemniki były takie same i o kwadratowym kształcie, ja takich nie posiadam więc wlałam w okrągłe i potem ścinałam brzegi.
Po stężeniu wyjmujemy musy i kroimy w równe kostki, składamy każdą tak by powstała kostka. Dodatkowo możemy zalać np. winogron galaretką i jedną kostkę wstawić inną. Dociskamy kostkę i chłodzimy przez kilka godzin by dobrze się skleiła. Moja na zdjęciach zaczęła się rozchodzić bo zbyt krótko stała w lodówce. Dekorujemy cząstkami mandarynki i listkami mięty.
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 1 szkl. wody , studzimy i ucieramy z mlekiem skondensowanym. Wlewamy do takiego samego pojemnika jak mus brzoskwiniowy i wstawiamy do lodówki. Najlepiej gdyby pojemniki były takie same i o kwadratowym kształcie, ja takich nie posiadam więc wlałam w okrągłe i potem ścinałam brzegi.
Po stężeniu wyjmujemy musy i kroimy w równe kostki, składamy każdą tak by powstała kostka. Dodatkowo możemy zalać np. winogron galaretką i jedną kostkę wstawić inną. Dociskamy kostkę i chłodzimy przez kilka godzin by dobrze się skleiła. Moja na zdjęciach zaczęła się rozchodzić bo zbyt krótko stała w lodówce. Dekorujemy cząstkami mandarynki i listkami mięty.
ami91
Katarzyna J.
reanja
marietta