Sposób przygotowania:
Owocowa sałatka na ważne dni
Duży arbuz myjemy, kroimy na pół zygzakami. Wydrążamy wnętrze które może nam posłużyć jako napój orzeźwiający.Środek arbuza wycieramy i wykładamy umyte kiście dwóch odmian winogron,plastry cytryny, plastry pomarańczy, truskawki oraz pokrojone dowolne owoce np. brzoskwinie. Z boku wkładamy fantazyjnie łodyżki z liśćmi. Pamiętajmy o tym aby potrawa była w chłodnym miejscu oraz zabezpieczamy ją folią przed owadami.
Edward mistrz kuchni
Mysiunia
smakosz 1988
Witaj Mysiuniu.Ja wczoraj dodałam przepis na inny portal.Owijamy folią spożywczą aby muszki się nie dosiadły.Prócz tego zatrzymuje się wilgoć i świeżość owoców
Mysiunia
Tylko, że tego typu desery powinno się dość szybko zjeść, owinięte folią owoce zaraz się zaparują i popsują, poza tym chyba niezbyt wygodnie jest wyciągać owoce spod foli?
smakosz 1988
Zapewniam Cię że jeszcze szybciej dosiądą się muszki..można delikatnie okryć folią i nic się nie stanie.Niestety gdy robisz imprezę i czekasz na gości musisz sobie jakoś radzić żeby wszystko było świeże
darmiona
smakosz 1988
aaa no już poprawiam
misia14
anetalive