Sposób przygotowania:
Owocowa sałatka z bananem, brzoskwinią i kumkwatem
Dwa miękkie banany obrać ze skórki i pokroić w dość grubą kostkę. Jedno jabłko miękkie i bardzo dojrzałe obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę.
Cztery kumkwaty sparzyć we wrzątku przez dwadzieścia minut, wytrzeć do sucha i pokroić w plasterki.
Jedną pomarańczę obrać dokładnie i pokroić w cząsteczki. Jedną brzoskwinię ufo wypestkować i pokroić w kostkę.
Pół śmietany wymieszać z łyżeczka miodu rzepakowego i dodać do owoców. Delikatnie wymieszać, podawać z kawałkami kumkwata.
Cztery kumkwaty sparzyć we wrzątku przez dwadzieścia minut, wytrzeć do sucha i pokroić w plasterki.
Jedną pomarańczę obrać dokładnie i pokroić w cząsteczki. Jedną brzoskwinię ufo wypestkować i pokroić w kostkę.
Pół śmietany wymieszać z łyżeczka miodu rzepakowego i dodać do owoców. Delikatnie wymieszać, podawać z kawałkami kumkwata.