Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinakiem, truskawkami i serem brie
Dressing : w słoiczku łączymy ze sobą miód, ocet i oliwę, zamykamy słoiczek i potrząsamy nim.
Dressing doprawiamy do smaku sola i pieprzem, odstawiamy.
Szynkę parmeńską kroimy w paseczki i przesmażamy ją na chrupiąco na patelni. Na talerzach lub w misce układamy szpinak, na nim pokrojony w plasterki ser brie i pokrojone na ćwiartki truskawki.
Sałatkę posypujemy chrupiącą szynką parmeńską i polewamy przygotowanym wcześniej dressingiem, serwujemy od razu, smacznego ; )
Dressing doprawiamy do smaku sola i pieprzem, odstawiamy.
Szynkę parmeńską kroimy w paseczki i przesmażamy ją na chrupiąco na patelni. Na talerzach lub w misce układamy szpinak, na nim pokrojony w plasterki ser brie i pokrojone na ćwiartki truskawki.
Sałatkę posypujemy chrupiącą szynką parmeńską i polewamy przygotowanym wcześniej dressingiem, serwujemy od razu, smacznego ; )
Jagodowa
Magdalena88