Sposób przygotowania:
Owocowe całuski z czekoladą
Oczyść owoce (przy truskawkach możesz zostawić "ogonki", świetnie się w nich prezentują). Jabłko bez skórki pokrój na 8 kawałków i wydłub pestki. Banana obierz i pokrój na grube, skośne plastry. Posmaruj jabłko i banana sokiem z cytryny(by nie zbrązowiały), po czym osusz je papierowymi ręcznikami.
Wsyp wiórki czekoladowe do miseczki i wstaw do kuchenki mikrofalowej, włącz ja na średnią moc i podgrzewaj przez ok. 2-3 min. od czasu do czasu mieszając , aż przybierze formę płynnej, gładkiej masy. Teraz zanurzaj każdą cząstkę owocu w czekoladzie, pozwalając, by jej nadmiar kapał do miski.Następnie ułóż owoce na tacy i poczekaj, aż czekolada zastygnie.
Podaj natychmiast;)
Wsyp wiórki czekoladowe do miseczki i wstaw do kuchenki mikrofalowej, włącz ja na średnią moc i podgrzewaj przez ok. 2-3 min. od czasu do czasu mieszając , aż przybierze formę płynnej, gładkiej masy. Teraz zanurzaj każdą cząstkę owocu w czekoladzie, pozwalając, by jej nadmiar kapał do miski.Następnie ułóż owoce na tacy i poczekaj, aż czekolada zastygnie.
Podaj natychmiast;)
marietta