Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Owocowe fondue

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

rewelacyjny, smaczny deserek

Owocowe fondue Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Owocowe fondue

 

Sposób przygotowania:

Owocowe fondue
Owoce obieramy ze skórek. Truskawki oraz banana kroimy w plastry, natomiast kiwi i brzoskwinie w większe kawałki, tak aby dobrze nabijały się na wykalaczki. Układamy owoce na talerzu. Do garnka wlewamy śmietankę, wrzucamy połamaną czekoladę i na wolnym ogniu, cały czas mieszając gotujemy czekolade na wolnym ogniu do czasu aż nieco zgęstnieje. Czekolada musi być ciągle ciepła - ja prowizorycznie uzyłam podkładki grillowej do mikrofali i podgrzewaczy. Owoce nabijamy na wykałaczki, maczamy w czekoladzie i jemy
Owocowe fondue
można użyc dowolnych owoców, jakie najbardziej lubimy
Owocowe fondue
owoce układamy na talerzu i podajemy razem z czekoladą
Owocowe fondue
Etap 3
Owocowe fondue
Etap 4

Tagi:

czekolada