Owocowe placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pacuszki przenne świetnie smakują z syropem i słodkimi owocami.

Owocowe placuszki

Składniki:

Owocowe placuszki

 

Sposób przygotowania:

Owocowe placuszki
Przesiej mąkę i proszek do pieczenia do naczynia, po czym zmieszaj z płatkami. W dużym dzbanku najlepiej roztrzep jajka, mleko oraz olej i wlej do miski z mąką. Całość wymieszaj dobrze drewnianą łyżka, nastepnie wlej ciasto spowrotem do dzbanka.Wlej olej na patelnie i ustaw na średni ogień. Wlewaj ciasto chochelą, na patelni powinny sie zmiescić 3-4 placuszki , piecz aż ładnie zbrązowieją.Podawaj z pomarańczą i borówkami polane syropem.

Tagi:

jajko jajka