Sposób przygotowania:
Owocowe pucharki
Owoce myjemy. Brzoskwinie, jabłko oraz pomarańczę obieramy z łupek i kroimy w mniejsze kawałki. Tak samo postępujemy z truskawkami i winogronami. Galaretkę również kroimy w kostkę i dodajemy do całości. Dodajemy 2 łyżki cukru kryształu. Mieszamy. Śmietanę ubijamy z sokiem z cytryny tak długo aż zgęstnieje. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Uważajmy przy ubijaniu, by nie zrobiło się masło. Dodajemy rodzynki. Do pucharków nakładamy sałatkę do 1/3 wysokości, ugniatamy. Przykrywamy ubitą śmietanką z rodzynkami do 2/3 wysokości. Wierzch wykładamy resztą sałatki. Posypujemy czekoladową posypką i odrobiną cukru. Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce ok 30minut. Galaretkę najlepiej rozrobić dzień wcześniej i wstawić do lodówki. Na drugi dzień nie musimy czekać na zastygnięcie tylko gotową od razu kroimy do sałatki.