Sposób przygotowania:
Ciasto mocno czekoladowe z truskawkami
Piekarnik rozgrzać do 180*C.
Do miski przesiać mąkę i kakao. Dodać kawę, proszek i sodę. Delikatnie wymieszać. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka, wsypać cukier, dolać mleko i olej. Wymieszać dokładnie.
"Suche" składniki połączyć z "mokrymi" i zmiksować na najniższych obrotach miksera na jednolitą masę. 3 paski czekolady pokroić na drobne kawałki i wymieszać z masą.
Foremkę keksówkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec przez ok. 50min.
Po upieczeniu, na gorące ciasto, nasypać pozostałą startą na drobnych oczkach czekoladę. Ułożyć truskawki. wystudzić
Do miski przesiać mąkę i kakao. Dodać kawę, proszek i sodę. Delikatnie wymieszać. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka, wsypać cukier, dolać mleko i olej. Wymieszać dokładnie.
"Suche" składniki połączyć z "mokrymi" i zmiksować na najniższych obrotach miksera na jednolitą masę. 3 paski czekolady pokroić na drobne kawałki i wymieszać z masą.
Foremkę keksówkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto. Piec przez ok. 50min.
Po upieczeniu, na gorące ciasto, nasypać pozostałą startą na drobnych oczkach czekoladę. Ułożyć truskawki. wystudzić