Sposób przygotowania:
Owsianka na wodzie z winogronem i syropem klonowym
Do garnka wlewamy wodę i wsypujemy płatki owsiane ( najlepiej górskie ).
Wszystko zagotowujemy i delikatnie solimy.
Płatki gotujemy do miękkości mieszając aby nie przywarły do dna garnka.
Gdy są już miękkie przekładamy owsiankę do miseczek ( ta porcja jest na 2 osoby ).
Opcjonalnie można dodać odrobinę masła.
Całość polewamy odrobiną syropu klonowego i kładziemy połówki winogron.
(Dodatki możemy zmieniać ).
Wszystko zagotowujemy i delikatnie solimy.
Płatki gotujemy do miękkości mieszając aby nie przywarły do dna garnka.
Gdy są już miękkie przekładamy owsiankę do miseczek ( ta porcja jest na 2 osoby ).
Opcjonalnie można dodać odrobinę masła.
Całość polewamy odrobiną syropu klonowego i kładziemy połówki winogron.
(Dodatki możemy zmieniać ).
SylaUla