dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Owsianka porzeczkowo-żurawinowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

nastawiamy poprzedniego dnia by rano cieszyc się gotowym sniadaniem

Owsianka porzeczkowo-żurawinowa

Składniki:

Owsianka porzeczkowo-żurawinowa

 

 

Sposób przygotowania:

Owsianka porzeczkowo-żurawinowa
Do miseczki lub kubka wsypujemy surowe płatki owsiane górskie, płatki zytnie, płatki jęczmienne. Płatki zalewamy jogurtem naturalnym dodając słodki syrop zurawinowy i wszystko dokładnie mieszamy. Tak przygotowane płatki zostawiamy na 1-2 godziny, choć najłatwiej na cała noc w lodówce by zmiękły. Kiedy płatki będą miękkie przekładamy je do miseczki i dodajemy do nich umyte i oskubane z ogonków porzeczki.