kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Owsianka migdałowa z owocami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Owsianka podwójnie migdałowa z dodatkiem świeżych sezonowych owoców. Przepyszny i zdrowy początek dnia.

Owsianka migdałowa z owocami

Składniki:

Owsianka migdałowa z owocami

podstawowe

  • (na dwie porcję)
  • 6-8 łyżek płatków owsianych
  • 2 szklanki mleka migdałowego
  • łyżka masła
  • 4 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

 

  • Do podania:
  • Świeże owoce sezonowe

Sposób przygotowania:

Owsianka migdałowa z owocami
Płatki owsiane, płatki migdałowe, wiórki koksowe i masło wkładamy do niedużego garnka i zalewamy mlekiem migdałowym. Gotujemy do uzyskania kleistej konsystencji około 5-6 minut, raz po raz mieszając. Opcjonalnie możemy nieco dosłodzić miodem, cukrem, stewią lub fruktozą.

Serwujemy na ciepło z świeżymi owocami sezonowymi.