WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1058]

Owsianka śmietankowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gęsta pyszna i aromatyczna owsianka śmietankowa ugotowana z dodatkiem budyniu śmietankowego. Idealna na śniadanie czy podwieczorek.

Owsianka śmietankowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Owsianka śmietankowa

 

Sposób przygotowania:

Owsianka śmietankowa

ETAP 1:

250 ml zimnego mleka odmierzyć i przelać do rondelka. Zagotować.

Gdy mleko się zagotuje wsypać płatki owsiane (zwykłe, nie błyskawiczne) i gotować kilka minut aż płatki zrobią się miękkie.

W pozostałych 100 ml zimnego mleka rozmieszać budyń i cukier. Zawiesinę budyniową wlać do ugotowanych płatków owsianych i gotować jeszcze kilka minut.

Mieszać od czasu do czasu żeby się nie przypaliło. Ugotowaną owsiankę budyniową przelać do miseczki.

Owsiankę jeść na gorąco lub na zimno. Gdy ją wystudzimy zrobi się bardziej gęsta.

Owsianka śmietankowa
Owsianka śmietankowa po ugotowaniu w rondelku
Owsianka śmietankowa
Płatki owsiane wsypane na gotujące się mleko
Owsianka śmietankowa
budyń śmietankowy z cukrem rozmieszany w zimnym mleku
Owsianka śmietankowa
Zimne mleko przelane do rondelka przed ugotowaniem

Tagi:

owsianka