Sposób przygotowania:
Czekoladowy pudding chia z malinami
Mleko delikatnie podgrzewamy w garnku lub mikrofalówce. Do letniego mleka dodajemy miód – mieszamy ą do jego rozpuszczenia.
Nasiona przesypujemy do miseczki, dodajemy kakao i mieszamy. Nasiona zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Do szklanek ( 3-4 ) wkładamy maliny.
Na nich układamy pudding czekoladowy. Wierzch dekorujemy malinami i listkami melisy lub mięty.
Serwujemy od razu lub schłodzone.
Smacznego.
Nasiona przesypujemy do miseczki, dodajemy kakao i mieszamy. Nasiona zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Do szklanek ( 3-4 ) wkładamy maliny.
Na nich układamy pudding czekoladowy. Wierzch dekorujemy malinami i listkami melisy lub mięty.
Serwujemy od razu lub schłodzone.
Smacznego.