Sposób przygotowania:
Tarta z malinami
Masło rozpuściłam, przestudziłam. Mąkę przesiałam, wymieszałam z cukrem pudrem, dodałam żółtko, masło i śmietanę. Zagniotłam ciasto. Owinęłam folią i włożyłam do lodówki aby się schłodziło ( na około 30 minut).
Maliny opłukałam, osączyłam.
Budyń ugotowałam na mleku, gdy przestygł, wrzuciłam garść malin i razem zmiksowałam.
Ciasto wyjęłam z lodówki, rozwałkowałam i wyłożyłam nim formę do tarty. Piekłam ją w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do czasu aż nabrała rumianego koloru. Budyń wyłożyłam na wystudzony spód tarty i obsypałam malinami.
Wierzch oprószyłam jeszcze cukrem pudrem. Włożyłam do lodówki.
Maliny opłukałam, osączyłam.
Budyń ugotowałam na mleku, gdy przestygł, wrzuciłam garść malin i razem zmiksowałam.
Ciasto wyjęłam z lodówki, rozwałkowałam i wyłożyłam nim formę do tarty. Piekłam ją w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do czasu aż nabrała rumianego koloru. Budyń wyłożyłam na wystudzony spód tarty i obsypałam malinami.
Wierzch oprószyłam jeszcze cukrem pudrem. Włożyłam do lodówki.
misia5
AniaHania
misia5 napisał(a):
zbysiowa
bietka
robaczek