Sposób przygotowania:
Owsiano-orkiszowe placki z żurawiną i bananem
W misce łączymy składniki suche- otręby, mąkę, sól, sodę, cukier. Dodajemy jajko, olej i stopniowo kefir- nim regulujemy gęstość. Ciasto ma być gęstsze od naleśnikowego, żeby ładnie obtoczyło nam banany i żurawinę. Do gotowego ciasta dodajemy banany pokrojone w plasterki i żurawinę. Mieszamy. Placuszki smażymy na suchej, dobrze rozgrzanej teflonowej patelni. Podajemy ciepłe oprószone cukrem pudrem. Do tak zdrowych placuszków możemy dodać odrobinę rozpusty w postaci masła orzechowego- masło orzechowe solone ucieramy z cukrem pudrem i gotowe. Smacznego!
![Owsiano-orkiszowe placki z żurawiną i bananem Owsiano-orkiszowe placki z żurawiną i bananem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/owsiano-orkiszowe-placki-z-zurawina-i-bananem-235692.jpg)
![Owsiano-orkiszowe placki z żurawiną i bananem Owsiano-orkiszowe placki z żurawiną i bananem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/owsiano-orkiszowe-placki-z-zurawina-i-bananem-235693.jpg)
![Owsiano-orkiszowe placki z żurawiną i bananem Owsiano-orkiszowe placki z żurawiną i bananem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/owsiano-orkiszowe-placki-z-zurawina-i-bananem-235694.jpg)