Sposób przygotowania:
Pączki
Drożdże rozpuscic w ciepłym mleku i wymieszac z 3/4 szklanki maki. gdy rozczyn zwiekszy objętość dodac do niego resztę mąki, cukier, jaja, aromat i roztopiona margarynę. Ciasto dokładnie wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gotowe rozwałkowac na grubosc ok. 3 cm i wycinać z niego szklanką krążki. Na każdy kłaść porcje nadzienia i dokładnie zlepiać. Latem możemy do nadziewania użyć sezonowych owoców. Nadziane pączki odłożyć na posypaną mąką stolnicę żeby wyrosły. W szerokim garnku rozgrzać olej (tyle żeby pączki pływały w nim. Na gorący wrzucać partiami pączki i smażyć z obu stron. Wyjmować najlepiej ostro zakończonym patyczkiem, i odkładać na papierowe ręczniki do osączenia. Gotowe posypać cukrem pudrem.