BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Pączki twarogowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wersja mini pączków . Dzięki dodatkowi twarogu dłużej zachowują świeżość. Synek uwielbia obtaczać je w pudrze.

Pączki twarogowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pączki twarogowe

 

  • 25 dag mąki
  • 25 dag twarogu
  • 2 żółtka
  • 3/4 szklanki gęstej śmietany
  • 2 łyżki cukru
  • łyżeczka sody
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pączki twarogowe
Twaróg przeciskam przez praskę, dodaje żółtka i cukier. Następnie dodaję śmietanę i wsypuję mąkę wymieszaną z sodą. Masa powinna być gęsta. Rękami formuje kuleczki i odkładam na deseczkę podsypaną mąką. Smaże w głebokim oleju. patyczkiem sprawdzam czy się upiekły w środku. odsączam na ręczniku papierowym. Posypuję pudrem.
Pączki twarogowe
pączki odsączam na papierowym ręczniku.
Pączki twarogowe
smażę na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym