WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2011]

Pączki z serka wiejskiego i waniliowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pączki a właściwie mini pączki z serka wiejskiego i waniliowego homogenizowanego, obsypane po usmażeniu cukrem pudrem.

Pączki z serka wiejskiego i waniliowego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pączki z serka wiejskiego i waniliowego

 

  • 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 płaska łyżka cukru
  • Szczypta soli
  • 200g serka wiejskiego
  • 140g serka waniliowego homogenizowanego
  • 2 jajka
  • Cukier puder do posypania
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pączki z serka wiejskiego i waniliowego

ETAP 1:

Do miski wsypać mąkę pszenną tortowa, cukier waniliowy, cukier zwykły i sól. Wymieszać łyżką. Wbić jajka. Dodać serek waniliowy. Serek wiejski razem ze śmietanką zblendować na gładką masę i również dodać do miski. Wszystko wymieszać łyżką. Powstanie gęste ciasto. Olej rozgrzać w garnku do temperatury 170-180 stopni.

Łyżką lub ręką formować małe pączki i wkładać na olej. Smażyć na małym ogniu po kilka minut. Pączki powinny same się obracać. Usmażone wykładać na talerz przykryty ręcznikiem papierowym.

Przestudzić i posypać cukrem pudrem.

Pączki z serka wiejskiego i waniliowego
Usmażone pączki wyłożone na talerz przykryty ręcznikiem papierowym
Pączki z serka wiejskiego i waniliowego
Pączki z serka w trakcie smażenia w garnku na oleju
Pączki z serka wiejskiego i waniliowego
Wymieszane w misce ciasto na pączki z serka
Pączki z serka wiejskiego i waniliowego
Składniki na pączki z serkow umieszczone w misce