Sposób przygotowania:
Ciasto czekoladowe z truskawkamiETAP 1:
Do pojemnika wsypać cukier, wlać olej rzepakowy, wbić jajka, wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i mikserem utrzeć na gładką masę z 3 minuty na najwyższych obrotach na dość gęste ciasto.
ETAP 2:
Forma 24x15 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy i łyżką wyrównać wierzch.
ETAP 3:
Umyte truskawki (mrożone prawie odmrożone) maczać w mące ziemniaczanej i układać gęsto na wierzchu ciasta.
ETAP 4:
Piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut, zostawić w formie do wystudzenia.
ETAP 5:
W garnuszku stopić margarynę, wlać mleko, wsypać cukier, kakao i rózgą mieszać do zagotowania, zdjąć z ognia.
ETAP 6:
Od razu wsypać kulki czekoladowe, wymieszać i polewę wlać na ciasto w formie.
ETAP 7:
Posypać od razu kokosem i zostawić w lodówce do zastygnięcia polewy.