Sposób przygotowania:
Odwrócone ciasto z wiśniamiETAP 1:
Wiśnie opłukać, wydrylować z pestek, w misce wymieszać z kisielem i cynamonem.
ETAP 2:
Jajka, cukier, miękką margarynę utrzeć mikserem do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata.
ETAP 3:
Wsypać mąkę z proszkiem i mikserem połączyć na gładkie, gęste ciasto.
ETAP 4:
Forma niska silikonowa z kominkiem 26 cm, na dnie rozłożyć wiśnie kisielowe, wyłożyć ciasto.
ETAP 5:
Ciasto łyżką rozsmarować na wiśniach, wygładzić wierzch.
ETAP 6:
Piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec 45-50 minut do suchego patyczka, wystudzić w formie.
ETAP 7:
Zimne ciasto w formie nakryć talerzem i odwrócić, zdjąć formę z ciasta, puder cukier wymieszać z wodą na dość lejący lukier i polać wierzch ciasta.