pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Pałki kurczaka w tajskiej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

nutka orientu na grillu...

Pałki kurczaka w tajskiej marynacie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pałki kurczaka w tajskiej marynacie

 

  • 4 udka z kurczaka,
  • 2 łyżki sos chilli,
  • 2 łyżki ocet balsamiczny,
  • 2 łyżki oliwa extra vergin,
  • 1 łyżeczka sos sojowy,
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Pałki kurczaka w tajskiej marynacie
Pałki z kurczaka dokładnie oprószamy solą. Oddzielnie w miseczce łączymy sos chili z octem balsamicznym, oliwą i sosem sojowym. Dokładnie mieszamy i taką marynatą zalewamy udka kurczaka. W razie potrzeby marynatę po udkach rozprowadzamy pędzelkiem. Tak zamarynowane udka trzymamy w lodówce kilka godzin następnie grillujemy na kolor rumiany. Smacznego!
Pałki kurczaka w tajskiej marynacie
Marynata
Pałki kurczaka w tajskiej marynacie
Marynowanie mięsa
Pałki kurczaka w tajskiej marynacie
Marynowanie mięsa