Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Pałki miodowo-musztardowe.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wspaniały pomysł na szybki obiad. Marynata miodowo-musztardowa smakuje wybornie

Pałki miodowo-musztardowe. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pałki miodowo-musztardowe.

 

  • pałki z kurczaka 4-5 sztuk (około 500g),
  • 1/4 szklanki płynnego miodu,
  • 2 łyżki musztardy francuskiej,
  • 2 łyżki musztardy Dijon,
  • 2 łyżki octu winnego,
  • 1 łyżka oleju,
  • sól,
  • pieprz,

Sposób przygotowania:

Pałki miodowo-musztardowe.
Do miseczki wlewamy miód, dodajemy musztardy, ocet i olej, dokładnie ze sobą mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Z mięsa usuwamy skórę i polewamy je przygotowaną marynatą. Najlepiej użyć takiego naczynia, żeby marynata zakryła mięso. Miskę zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę (najlepiej na kilka godzin). Pałki grillujemy na patelni grillowej na wolnym ogniu około 25-30 minut często podlewając marynatą. Podajemy z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorów. Życzę smacznego :)
Pałki miodowo-musztardowe.
Do miseczki wlewamy miód, dodajemy musztardy, ocet i olej, dokładnie ze sobą mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Pałki miodowo-musztardowe.
Z mięsa usuwamy skórę i polewamy przygotowaną marynatą.
Pałki miodowo-musztardowe.
Pałki grillujemy na patelni grillowej na wolnym ogniu około 25-30 minut często podlewając marynatą.