zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pałki pieczone w sosie tysiąca wysp

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pałki z kurczaka marynowane w sosie tysiąca wysp są smaczne i delikatne. Choć nie mają chrupiącej skórki to i tak są pyszne.

Pałki pieczone w sosie tysiąca wysp

Składniki:

Pałki pieczone w sosie tysiąca wysp

 

  • 1 kg pałek z kurczaka

 

  • marynata :
  • 1 szk sosu 1000 wysp
  • sól do smaku
  • słodka papryka do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pałki pieczone w sosie tysiąca wysp
Pałki umyć i osuszyć. Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Każdą pałkę posmarować marynatą i ułożyć w jakimś naczyniu. Zakryć folią spożywczą tak aby nie przylegała do pałek i schować naczynie do lodówki na całą noc.

Potem pałki przełożyć na blachę do pieczenia i piec godzinę w 180 stopniach.

Upieczone pałki podawać z ulubionymi dodatkami.