Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pałki pieczone w czerwonej marynacie

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Delikatne i soczyste pałki z kurczaka, bardzo lubiane przez moją córeczkę. Idealne danie na obiad, który robi się prawie sam :)

Pałki pieczone w czerwonej marynacie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pałki pieczone w czerwonej marynacie

 

  • 8 pałek z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki keczupu łagodnego
  • 2 łyżeczki miodu
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu

 

Sposób przygotowania:

Pałki pieczone w czerwonej marynacie
Do kubka wrzucić keczup, miód, wlać olej i sos sojowy, dodać pieprz. Następnie obrać czosnek i przecisnąć przez praskę. Cebulę drobno posiekać i wrzucić do kubka. Wymieszać całość dokładnie. Pałki kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i wrzucić do rękawa do pieczenia. Wlać marynatę, dobrze wymieszać zawartość worka tak by każda pałka była obtoczona w marynacie. Worek zawiązać, wstawić mięso na całą noc do lodówki. Po tym czasie wstawić do piekarnika i piec około godziny w 180 stopniach. Podawać z ziemniakami i surówką
Pałki pieczone w czerwonej marynacie
Do kubka wrzucić keczup, miód, wlać olej i sos sojowy, dodać pieprz. Następnie obrać czosnek i przecisnąć przez praskę. Cebulę drobno posiekać i wrzucić do kubka. Wymieszać całość dokładnie.
Pałki pieczone w czerwonej marynacie
Pałki kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i wrzucić do rękawa do pieczenia.
Pałki pieczone w czerwonej marynacie
Wlać marynatę, dobrze wymieszać zawartość worka tak by każda pałka była obtoczona w marynacie. Worek zawiązać, wstawić mięso na całą noc do lodówki.