Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka w ketchupie
Pałki z kurczaka dokładnie myjemy i przekładamy do miski. Do mięsa dodajemy przyprawy oraz miód i ketchup. Całość dokładnie mieszamy. Na wierzchu układamy pokrojony na plasterki czosnek. Tak przygotowane pałki owijamy folią spożywczą i wstawiamy najlepiej na noc do lodówki.
Na godzinę przed pieczeniem wyciągamy mięso z lodówki.
Formę wykładamy folią aluminiową. Układamy zamarynowane mięso i polewamy je marynatą, która została w misce.
Pieczemy do miękkości w temp. 180 st.
Podajemy z dowolną sałatką i np. pieczonymi ziemniakami.
Na godzinę przed pieczeniem wyciągamy mięso z lodówki.
Formę wykładamy folią aluminiową. Układamy zamarynowane mięso i polewamy je marynatą, która została w misce.
Pieczemy do miękkości w temp. 180 st.
Podajemy z dowolną sałatką i np. pieczonymi ziemniakami.
lukrowanepierniczki
misia5
Częstuj się :) Moja rodzina uwielbia tak przygotowane pałki :)
Czekoladka 2