misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 565]

Pałki z kurczaka w ketchupie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Pyszne, bardzo aromatyczne i soczyste pałki z kurczaka zamarynowane w ketchupie. Idealne na obiad dla całej rodziny. W sam raz na imprezy i męskie spotkania.

Pałki z kurczaka w ketchupie Więcej zdjęć (10)

Składniki:

Pałki z kurczaka w ketchupie

 

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka w ketchupie
Pałki z kurczaka dokładnie myjemy i przekładamy do miski. Do mięsa dodajemy przyprawy oraz miód i ketchup. Całość dokładnie mieszamy. Na wierzchu układamy pokrojony na plasterki czosnek. Tak przygotowane pałki owijamy folią spożywczą i wstawiamy najlepiej na noc do lodówki.

Na godzinę przed pieczeniem wyciągamy mięso z lodówki.

Formę wykładamy folią aluminiową. Układamy zamarynowane mięso i polewamy je marynatą, która została w misce.

Pieczemy do miękkości w temp. 180 st.

Podajemy z dowolną sałatką i np. pieczonymi ziemniakami.
Pałki z kurczaka w ketchupie
Pałki z kurczaka bardzo dokładnie myjemy
Pałki z kurczaka w ketchupie
Do miski z pałkami dodajemy miód i przyprawy
Pałki z kurczaka w ketchupie
Do kurczaka z przyprawami dodajemy ketchup
Pałki z kurczaka w ketchupie
Zawartość miski bardzo dokładnie mieszamy
Pałki z kurczaka w ketchupie
Na zamarynowanym mięsie układamy plasterki czosnku
Pałki z kurczaka w ketchupie
Mięso układamy w formie
Pałki z kurczaka w ketchupie
Pieczemy do miękkości w 180 st
Pałki z kurczaka w ketchupie
Doskonałe na obiad
Pałki z kurczaka w ketchupie
Idealne na imprezę