Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka w miodzie i papryce
Pałki z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć, wrzucić do miski. Polać keczupem i płynnym miodem (jeśli się skrystalizował wystarczy chwilę podgrzać w mikrofali lub kąpieli wodnej). Następnie wsypać paprykę słodką, ostrą i wędzoną, dodać sól i pieprz. Dobrze wymieszać wcierając marynatę także pod skórkę. Miskę owinąć folią i wstawić do lodówki na noc.
Następnego dnia pałeczki przełożyć do worka do pieczenia, szczelnie zawiązać. Piec około 60 minut w 180 stopniach.
Można podać z kaszą i warzywami lub ziemniakami i surówką
Następnego dnia pałeczki przełożyć do worka do pieczenia, szczelnie zawiązać. Piec około 60 minut w 180 stopniach.
Można podać z kaszą i warzywami lub ziemniakami i surówką