Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pałki z kurczaka w miodzie i papryce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszne pałeczki z kurczaka, marynowane w miodzie, keczupie i trzech rodzajach papryki. Domownicy byli bardzo zadowoleni.

Pałki z kurczaka w miodzie i papryce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pałki z kurczaka w miodzie i papryce

 

  • 10 pałek z kurczaka
  • 5 łyżek keczupu pikantnego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • 0,5 łyżeczki paryski ostrej
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka w miodzie i papryce
Pałki z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć, wrzucić do miski. Polać keczupem i płynnym miodem (jeśli się skrystalizował wystarczy chwilę podgrzać w mikrofali lub kąpieli wodnej). Następnie wsypać paprykę słodką, ostrą i wędzoną, dodać sól i pieprz. Dobrze wymieszać wcierając marynatę także pod skórkę. Miskę owinąć folią i wstawić do lodówki na noc.

Następnego dnia pałeczki przełożyć do worka do pieczenia, szczelnie zawiązać. Piec około 60 minut w 180 stopniach.

Można podać z kaszą i warzywami lub ziemniakami i surówką
Pałki z kurczaka w miodzie i papryce
Pałki z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć, wrzucić do miski.
Pałki z kurczaka w miodzie i papryce
Pałeczki poolać keczupem i płynnym miodem
Pałki z kurczaka w miodzie i papryce
Następnie wsypać paprykę słodką, ostrą i wędzoną, dodać sól i pieprz.

Tagi:

mięso kurczak