Sposób przygotowania:
Szynka z koperkiem z szynkowaraKrok 1
Szynkę umyłam osuszyłam ręcznikiem papierowym i pokroiłam w kosteczkę. Pierś z kurczaka umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym i pokroiłam w kosteczkę.
Mięso złączyłam i dodałam pokrojony koperek i wlałam wodę. Doprawiłam przyprawami i na końcu dodałam żelatynę.
Krok 2
Porządnie wymieszałam i przełożyłam do woreczka,a woreczek z mięsem włożyłam do szynkowara. Woreczek złożyłam i zapięłam mięsko.
Krok 3
Tak zaprawione mięsko wstawiłam do lodówki na 48 godzin.Po 48 godzinach wyjęłam i wstawiłam je do garnka z woda. Parzyłam dwie godziny w 70 stopniach.
Po 2 godzinach wyjęłam szynkowar,poczekałam aż ostygnie i wstawiłam do lodówki.
Rano następnego dnia kosztowałam na śniadanie. Pyszna i jeszcze raz pyszna wyszła.