eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pałki z kurczaka Eli z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pałki z kurczaka duszone z pieczarkami.

Pałki z kurczaka Eli z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pałki z kurczaka Eli z pieczarkami

 

  • 4 pałki kurczaka
  • 25 dkg małych pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 mała główka czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu chili
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • ewentualnie sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka Eli z pieczarkami
Pałki kurczaka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i ponacinać. Cebule i czosnek obrać z łupinek. Cebule drobno pokroić a czosnek przecisnąć przez praskę. Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwiartki. W rondlu rozgrzać olej,włożyć pałki i obsmażyć ze wszystkich stron. Do pałek dodać cebulę,czosnek i jeszcze smażyć aż cebula się lekko zrumieni. Dodać do kurczaka sosy:sojowy i chili,paprykę,pieczarki,podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękkie. Gotowe pałki wyjąć z sosu i przykryć folią aluminiową, zeby nie ostygły. Mąkę wymieszać z odrobiną wody,wlać do sosu i zagotować.
Pałki z kurczaka Eli z pieczarkami
Pałki kurczaka umyć osuszyć papierowym ręcznikiem i ponacinać.
Pałki z kurczaka Eli z pieczarkami
Cebule i czosnek obrać z łupinek.........
Pałki z kurczaka Eli z pieczarkami
Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwiartki...
Pałki z kurczaka Eli z pieczarkami
Cebule drobno pokroić a czosnek przecisnąć przez praskę.