Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z mięsnym nadzieniem
Ciasto kruche kroję na kwadraty. Z ciasta wyjdzie ok 12 kwadratów. Mięso mielone wykładam na rozgrzany olej który wykorzystałam z suszonych pomidorków. Mięso doprawiam solą,pieprzem,granulowanym czosnkiem i chilli(do smaku).smażę na rumiany kolor.
Cebulkę drobno kroję a następnie wrzucam do mięsa dalej smażąc. Dodaję koncentrat.Mieszam. Na koniec dodaję świeży szpinak. Mieszam i zdejmuję z ognia.
Między czasie wszystkie warzywa kroję w kostkę. Ser również kroję w kostkę. Natkę pietruszki kroję drobno. Pomidorki kroję w cienkie paski. Cały farsz ze sobą mieszam. Ciasto wkładam do silikonowych foremek na muffiny.
Faszeruję. Wkładam do piekarnika na 30 min góra dół w 200 stopniach. Podaję ciepłe z dodatkiem sosu czosnkowego. Smacznego.
Cebulkę drobno kroję a następnie wrzucam do mięsa dalej smażąc. Dodaję koncentrat.Mieszam. Na koniec dodaję świeży szpinak. Mieszam i zdejmuję z ognia.
Między czasie wszystkie warzywa kroję w kostkę. Ser również kroję w kostkę. Natkę pietruszki kroję drobno. Pomidorki kroję w cienkie paski. Cały farsz ze sobą mieszam. Ciasto wkładam do silikonowych foremek na muffiny.
Faszeruję. Wkładam do piekarnika na 30 min góra dół w 200 stopniach. Podaję ciepłe z dodatkiem sosu czosnkowego. Smacznego.