Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Pałki z kurczaka w papryce wędzonej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pałki z kurczaka w aromatycznej marynacie na bazie papryki wędzonej. Bardzo smaczne i soczyste, z chrupiącą skórką.

Pałki z kurczaka w papryce wędzonej

Składniki:

Pałki z kurczaka w papryce wędzonej

Mięso:

  • 6 pałek z kurczaka

Marynata:

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka w papryce wędzonej
1. Składniki marynaty umieścić w naczyniu żaroodpornym, dokładnie wymieszać ze sobą. Wrzucić pałki z kurczaka, dokładnie je natrzeć marynatą, nie omijając miejsc pod skórką. Naczynie owinąć folią spożywczą i wstawić do zamarynowania na noc do lodówki.

2. Następnego dnia pałki z kurczaka wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i piec je przez godzinę. Podawać z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego!