Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Racuchy z brzoskwiniami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Puszyste racuchy z brzoskwiniami, podane z bitą śmietaną, cukrem pudrem, brzoskwiniami i żurawiną to idealna propozycja na podwieczorek.

Racuchy z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuchy z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z brzoskwiniami
Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na sztywno z odrobiną soli.

W misce umieścić żółtko, mleko, cukier, cukier wanilinowy, całość dokładnie wymieszać.

Dodać sodę oraz przesianą mąkę. Wymieszać, dodać pokrojone w kosteczkę brzoskwinie oraz pianę z białka. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Smażyć na suchej patelni do zrumienienia.

Propozycja podania: bita śmietana, owoce, cukier puder.
Racuchy z brzoskwiniami
Żółtko, mleko, mąkę, sodę i cukry dokładnie wymieszać
Racuchy z brzoskwiniami
Do ciasta dodać pianę oraz pokrojone brzoskwinie
Racuchy z brzoskwiniami
Białko ubić na sztywną pianę, brzoskwinie pokroić w kostkę
Racuchy z brzoskwiniami
Racuchy smażyć do zrumienienia na suchej patelni