Sposób przygotowania:
Racuchy z brzoskwiniami
Żółtko oddzielić od białka. Białko ubić na sztywno z odrobiną soli.
W misce umieścić żółtko, mleko, cukier, cukier wanilinowy, całość dokładnie wymieszać.
Dodać sodę oraz przesianą mąkę. Wymieszać, dodać pokrojone w kosteczkę brzoskwinie oraz pianę z białka. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Smażyć na suchej patelni do zrumienienia.
Propozycja podania: bita śmietana, owoce, cukier puder.
W misce umieścić żółtko, mleko, cukier, cukier wanilinowy, całość dokładnie wymieszać.
Dodać sodę oraz przesianą mąkę. Wymieszać, dodać pokrojone w kosteczkę brzoskwinie oraz pianę z białka. Całość delikatnie wymieszać łyżką. Smażyć na suchej patelni do zrumienienia.
Propozycja podania: bita śmietana, owoce, cukier puder.
biedroneczki
mocsłodkości