WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Omlet z pesto bazyliowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Omlet z jednego jajka, z mąką i mlekiem oraz z ddodatkiem pesto bazyliowego. Idealny na pożywne śniadanie.

Omlet z pesto bazyliowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet z pesto bazyliowym

 

  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 1/3 szklanki mleka
  • Szczypta proszku do pieczenia
  • Sól, pieprz do smaku
  • 1 czubata łyżeczka pesto bazyliowego
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Omlet z pesto bazyliowym

ETAP 1:

Do miski wsypać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, szczyptę soli i pieprzu. Wbić jajko i wlać mleko. Wszystko zmiksować na jednolite ciasto. Dodać pesto i jeszcze raz wymieszać. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Wlać ciasto. Smażyć z jednej strony na rumiano a potem obrócić i znów smażyć na rumiano. Wyłożyć na talerz.

Można posypać startym żółtym serem lub polać ketchupem.

Omlet z pesto bazyliowym
Omlet z pesto w trakcie smażenia na patelni
Omlet z pesto bazyliowym
Masa jajeczna po wymieszaniu z pesto bazyliowym
Omlet z pesto bazyliowym
Pesto bazyliowe dodane do ciasta na omlet
Omlet z pesto bazyliowym
Jajko, mąka i mleko umieszczone w misce przed zmiksowaniem

Tagi:

omlet jajka dania