WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2145]

Burgery rybne

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Burgery domowe ze smażonym w panierce dorszem w kostce, z cebulą i ogórkiem konserwowym, przyprawione musztardą i ketchupem.

Burgery rybne Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Burgery rybne

 

  • 2 bułki do hamburgerow
  • 2 kostki z dorsza czarnego
  • Sok z cytryny
  • Sól, pieprz
  • 1 małe jajko
  • 2-3 łyżki panierki lub bułki tartej
  • Olej do smażenia
  • 2 plasterki żółtego sera
  • 1 mała cebula
  • 2 małe ogórki konserwowe
  • Musztarda i ketchup do posmarowania bułek

Sposób przygotowania:

Burgery rybne

ETAP 1:

Kostki z dorsza przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Panierować w roztrzepanym jajku i panierce/bulce tartej. Usmażyć na patelni na oleju.

Bułki do hamburgerów przekroić na pół i podgrzać na suchej patelni. Spodnia część bułki posmarować musztardą. Ułożyć plaster sera a na to smażoną rybę. Na rybie ułożyć plasterki cebuli i ogórka. Wierzchnią część bułki posmarować ketchupem i ułożyć na warzywach.

Hamburgery podawać na ciepło.

Burgery rybne
Krążki cebulu i plasterki ogórka ułożone na rybie
Burgery rybne
Usmażone w panierce ryby ułożone na plastrach sera
Burgery rybne
Bułki do hamburgerow obsmazone na suchej patelni
Burgery rybne
Kostki z dorsza opanierowane w jajku i panierce
Burgery rybne
Kostki z dorsza przyprawione solą pieprzem i sokiem z cytryny

Tagi:

okazje dania