Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka z marchewką i fasolką
Podudzia z kurczaka myjemy i osuszamy, zdejmujemy skórę. Przekładamy do miski i wsypujemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy. Fasolę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę.
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Na rozgrzanym oleju obsmażamy udka i dokładamy cebulę, czosnek. Przez chwilę razem smażymy i wkładamy do gotującej się wody. Dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości.
Dodajemy koncentrat pomidorowy. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy.
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Na rozgrzanym oleju obsmażamy udka i dokładamy cebulę, czosnek. Przez chwilę razem smażymy i wkładamy do gotującej się wody. Dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości.
Dodajemy koncentrat pomidorowy. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę i wlewamy do garnka, zagotowujemy.