Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z pieczarkami
Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w dużą kostkę i posypujemy solą i pieprzem, mieszamy i odstawiamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, obsmażamy i dokładamy cebulę i czosnek.
Smażymy około 5 minut i wlewamy gorącą wodę.
W międzyczasie pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, dokładamy do mięsa.
Gotujemy do miękkości i na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy, słodką paprykę i doprawiamy do smaku.
Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, obsmażamy i dokładamy cebulę i czosnek.
Smażymy około 5 minut i wlewamy gorącą wodę.
W międzyczasie pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, dokładamy do mięsa.
Gotujemy do miękkości i na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy, słodką paprykę i doprawiamy do smaku.
Weronka
kuchenny świat