migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1176]

Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i makiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Prosta przekąska z ciasta francuskiego

Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i makiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i makiem

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g
  • 9-10 plastrów szynki parmeńskiej
  • 1 łyżeczka mielonego maku
  • do smaku sól wędzona

Sposób przygotowania:

Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i makiem
Ciasto francuskie pokroić na paski, wyjdzie ok 9-10, ułożyć na nim szynkę ( plastry szynki też przekroić wzdłuż na pół). Skręcić ciasto z szynką.Paluchy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószyć je makiem i odrobiną soli wędzonej. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 220 C i piec aż ciasto ładnie się zarumieni ok 15minut. Zamiast szynki można też użyć chudego boczku.Paluchy można równiez podac jako dodatek do zup-kremów.
Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i makiem
Etap 2 Paluchy ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószyć je makiem i odrobiną soli wędzonej.
Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i makiem
Etap 3 Wstawić do piekarnika nagrzanego na 220 C i piec aż ciasto ładnie się zarumieni ok 15minut.
Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i makiem
Zdjęcie główne Paluchy z ciasta francuskiego z szynką i makiem