vi

vi

Kucharz
[Przepisów: 13]

Paluszki z ciasta francuskiego z serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto, ser, sos pomidorowy...mniam

Paluszki z ciasta francuskiego z serem

Składniki:

Paluszki z ciasta francuskiego z serem

 

  • ciasto francuskie
  • starty ser parmezan
  • keczup lub inny sos pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • mąka do podsypania

Sposób przygotowania:

Paluszki z ciasta francuskiego z serem
Rozwałkować ciasto na grubość ok 3 mm, rozetrzeć sos pomidorowy, posypać dużą ilością sera, soli i pieprzu.Wykrawać paski długości ok 10 cm, skręcać i układać w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st. Paluszki piec około 10-13 min aż ciasto się wybrzuszy i zrumieni.