misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

paluszki z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Polecam na wieczorne spotkania przy altance.

paluszki z indyka

Składniki:

paluszki z indyka

 

  • Pierś z indyka
  • olej do smazenia
  • 2 op. panierki do drobiu
  • 6 lyżek majonezu
  • 1 gęsta śmietana
  • 3 łyżki curry, sól

Sposób przygotowania:

paluszki z indyka
Pierś indyka pokroić w prostokątne kawałki, obtoczyć w panierce , usmazyć na rozgrzanym oleju. Po ostudzeniu nadziać na wykałaczki. Curry rozgrzać na suchej patelni, prazyć 10 minut stale mieszając. Połączyć majonez ze śmietaną,dodać sól i curry z patelni, dokladnie wymieszać.Sos podawać w oddzielnej miseczce obok paluszków.

Tagi:

indyk