Sposób przygotowania:
Pancakes z boczkiem i syropem klonowym
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wbijamy jajko, dodajemy mleko i wszystko starannie łączymy za pomocą miksera w jednolite, gładkie ciasto.
Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy. Łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy placuszki na wolnym ogniu po 2-3 minutki z każdej strony.
Usmażone panceksy przekładamy na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Na patelnie kładziemy plastry boczku i wytapiamy je z dwóch stron aż staną się chrupiące i rumiane.
Na talerze nakładamy po 1 placuszku. Na każdym wykładamy plasterek boczku, następnie kładziemy kolejnego placuszka i znowu boczek, wszystko polewamy syropem klonowym i serwujemy, smacznego :D
Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy. Łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy placuszki na wolnym ogniu po 2-3 minutki z każdej strony.
Usmażone panceksy przekładamy na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Na patelnie kładziemy plastry boczku i wytapiamy je z dwóch stron aż staną się chrupiące i rumiane.
Na talerze nakładamy po 1 placuszku. Na każdym wykładamy plasterek boczku, następnie kładziemy kolejnego placuszka i znowu boczek, wszystko polewamy syropem klonowym i serwujemy, smacznego :D
SylaUla
Igraszki Losu
SylaUla napisał(a):