migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Indyk w sosie pomidorowym z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Propozycja na szybki obiad. Mięsko z indyka w sosie pomidorowym z dodatkiem kukurydzy, groszku i papryki.

Indyk w sosie pomidorowym z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Indyk w sosie pomidorowym z warzywami

 

  • 450 g piersi z indyka
  • 1 mała puszka mieszanki meksykańskiej
  • 300 ml przecieru pomidorowego
  • sól,pieprz
  • oregano
  • cukier
  • 1 łyżka oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

Indyk w sosie pomidorowym z warzywami
Pierś z indyka pokroić w niedużą kostkę. Rozgrzać patelnię z olejem i wrzucić pokrojone mięso. Smażyć krótko aby mięso zmieniło kolor. Następnie dodać zawartość puszki razem z płynem oraz przecier pomidorowy. Wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano oraz cukrem jeśli pomidory są bardzo kwaśne. Całość gotować chwile aż mięso będzie miękkie a sos nieco odparuje i zgęstnieje. Gotowego indyka podawać z ryżem.
Indyk w sosie pomidorowym z warzywami
Pierś z indyka pokroić w niedużą kostkę.
Indyk w sosie pomidorowym z warzywami
Następnie dodać zawartość puszki razem z płynem oraz przecier pomidorowy.
Indyk w sosie pomidorowym z warzywami
Wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano oraz cukrem jeśli pomidory są bardzo kwaśne.