Sposób przygotowania:
Pancakes z truskawkami i sosem czekoladowym
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oraz sól i cukier wsypać do wiekszej miski wymieszać. Połączyć z mlekiem, a następnie z rozpuszczonym, ostudzonym masłem.
Dodać jajko i dokładnie ubić na jednolitą masę.
Do masy dodać obrane, opłukane pokrojone w plasterki truskawki delikatnie wymieszać.
Rozgrzać patelnie, posmarować odrobiną masła, nalać porcje masy i smażyć pancakes z obu stron.
(Pancakes obracamy na drugą stronę kiedy na wierzchu pojawią sie pęcherzyki).
Pancakes przełożyć płatkiem masła.
Podawać ciepłe z truskawkami oraz polane sosem czekoladowym.
Naleśniczki smakują rewelacyjnie.
Dodać jajko i dokładnie ubić na jednolitą masę.
Do masy dodać obrane, opłukane pokrojone w plasterki truskawki delikatnie wymieszać.
Rozgrzać patelnie, posmarować odrobiną masła, nalać porcje masy i smażyć pancakes z obu stron.
(Pancakes obracamy na drugą stronę kiedy na wierzchu pojawią sie pęcherzyki).
Pancakes przełożyć płatkiem masła.
Podawać ciepłe z truskawkami oraz polane sosem czekoladowym.
Naleśniczki smakują rewelacyjnie.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Bardzo serdecznie dziekuje.;)