Sposób przygotowania:
Pianka jogurtowa z galaretką i owocami
Truskawki pozbawiamy szypułek, myjemy i osączamy. Nektarynki pozbawiamy pestek, obieramy. Owoce kroimy na kawałki. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy we wrzątku (1 i 1/4 szkl). Następnie pozostawiamy do wystudzenia.
Jogurt przelewamy do wysokiego naczynia, dodajemy cukier puder i chwilę miksujemy aż składniki się połączą. Powoli dodajemy galaretkę i miksujemy. Następnie dnie naczynia układamy biszkopty. Na to wlewamy masę z jogurtem i wkładamy na dwie godziny do lodówki. Następnie układamy owoce i zalewamy lekko tężejąca galaretką truskawkową (rozpuszczone w 2 szkl wrzątku). Wstawiamy do lodówki na conajmniej 2 godziny.
Deser można przygotować równie w pucharkach.
Smacznego
Jogurt przelewamy do wysokiego naczynia, dodajemy cukier puder i chwilę miksujemy aż składniki się połączą. Powoli dodajemy galaretkę i miksujemy. Następnie dnie naczynia układamy biszkopty. Na to wlewamy masę z jogurtem i wkładamy na dwie godziny do lodówki. Następnie układamy owoce i zalewamy lekko tężejąca galaretką truskawkową (rozpuszczone w 2 szkl wrzątku). Wstawiamy do lodówki na conajmniej 2 godziny.
Deser można przygotować równie w pucharkach.
Smacznego