Sposób przygotowania:
Jabłkowy deser z cynamonem i truskawką
Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne.
1 jabłko kroimy w półksiężyce (plasterki) - układamy w niewielkim naczyniu do zapiekania, oprószamy cynamonem i układamy kilka goździków.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 8-10 minut. Pozostałe jabłka ścieramy na mus wraz z sokiem. Na gorące jabłka wykładamy mus.
Na środku oprószamy obficie cynamonem, układamy pokrojone truskawki. Dekorujemy goździkami - podajemy.
1 jabłko kroimy w półksiężyce (plasterki) - układamy w niewielkim naczyniu do zapiekania, oprószamy cynamonem i układamy kilka goździków.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 8-10 minut. Pozostałe jabłka ścieramy na mus wraz z sokiem. Na gorące jabłka wykładamy mus.
Na środku oprószamy obficie cynamonem, układamy pokrojone truskawki. Dekorujemy goździkami - podajemy.