Sposób przygotowania:
Niemieckie pancakes
Do miski wybić jajka, dodać roztopione i ostudzone masło, mleko, mąkę, cukier, cukier waniliowy i sodę, zmiksować na jednolitą masę.
Wylać do wysmarowanych lekko masłem 4 dużych kokilek lub do 1 naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec ok. 20-22 minut.
Ciasto bardzo urośnie ponad foremki ale po wyjęciu środek opadnie.
Wyjąć, lekko posypać cukrem pudrem, wyłożyć pokrojone owoce, ewentualnie polać syropem klonowym lub śmietanką.
Wylać do wysmarowanych lekko masłem 4 dużych kokilek lub do 1 naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200C, piec ok. 20-22 minut.
Ciasto bardzo urośnie ponad foremki ale po wyjęciu środek opadnie.
Wyjąć, lekko posypać cukrem pudrem, wyłożyć pokrojone owoce, ewentualnie polać syropem klonowym lub śmietanką.
gosiapiotrek23