Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Panga w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zawsze podaję tą rybkę z surówką z kwaszonej kapusty.

Panga w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Panga w panierce

 

  • filety z pangi 1 kg
  • mąka - 2 łyżki
  • jajka -2 szt
  • sól i pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Panga w panierce
Jajka wybić do miski, roztrzepać z solą i pieprzem, widelcem. Pangę pokroić na kawałki, obtaczać w jajku i mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Smażyć z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor.
Panga w panierce
Filet z pangi przygotowany do rozmrożenia i pokrojenia na kawałki
Panga w panierce
Ryba została obtoczona w jajku i mące, następnie smaży się na tłuszczu

Tagi:

jajko jajka panga