Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1214]

Panierowana szparagówka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna fasolka szparagowa w panierce z jajka i bułki tartej.

Panierowana szparagówka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowana szparagówka

 

Sposób przygotowania:

Panierowana szparagówka
Fasolkę obieramy z końcówek, płuczemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, solimy. Gotujemy do miękkości. Ugotowaną fasolę odcedzamy. Przygotowaną fasolkę zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Układamy na patelni z rozgrzanym masełkiem, smażymy na rumiano z dwóch stron. Podajemy jako dodatek do obiadu.
Panierowana szparagówka
Fasolkę obieramy z końcówek, płuczemy i wkładamy do garnka.
Panierowana szparagówka
Zalewamy wodą, solimy. Gotujemy do miękkości. Ugotowaną fasolę odcedzamy.
Panierowana szparagówka
Przygotowaną fasolkę zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej.
Panierowana szparagówka
Układamy na patelni z rozgrzanym masełkiem, smażymy na rumiano z dwóch stron. Podajemy jako dodatek do obiadu.

Tagi:

jajko tarta jajka