agnezz

agnezz

Kuchcik
[Przepisów: 0]

Panierowany ser Camembert

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetny, smaczny i szybki przepis dla miłośników kuchni francuskiej i nie tylko ;)

Panierowany ser Camembert

Składniki:

Panierowany ser Camembert

 

  • 1 Camembert Merci Chef ! w porcjach
  • 50g tartej bułki
  • 40g mąki
  • 2 jajka
  • 400g mieszanki sałat: rukola, lodowa,
  • 50g świeżych ziół: trybula, pietruszka, koperek
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • sos winegret do smaku
  • 20g posiekanej szalotki
  • 50g grzanek

 

Sposób przygotowania:

Panierowany ser Camembert
 Rozbić jajka i ubić z odrobiną soli. Panierować ćwiartki sera w następującej kolejności: mąka, jajko, bułka tarta. Odstawić do lodówki. Wymieszać sałatę z ziołami i szalotką. Zalać sosem winegret. W rondlu lub frytkownicy rozgrzać odpowiednią ilość oleju. Gdy olej będzie gorący, wrzucić kawałki panierowanego camemberta i smażyć do lekkiego zarumienienia. Ułożyć kawałki smażonego sera na sałacie i posypać grzankami oraz pomidorkami koktajlowymi.