Michaś1916

Michaś1916

Kucharz
[Przepisów: 13]

Panna Cotta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łatwy i szybki deser, dla każdego.

Panna Cotta

Składniki:

Panna Cotta

 

  • Śmietanka 30% 500ml
  • Cukier kryształ 50 dag
  • Żelatyna spożywcza 30g
  • Maliny mrożone 1 paczka
  • Cukier puder 20g.

Sposób przygotowania:

Panna Cotta
Żelatynę namoczyć w małej ilości śmietanki.Resztę zagotować,dodać cukier i dokładnie wymieszać. Ostudzić,upłynnić żelatynę, Połączyć ze śmietanką. Mrożone maliny przecieramy przez sito,dodajemy cukier puder i sos gotowy. Śmietankę wylewamy do małego naczynia i chowamy do lodówki na min.3 godziny Wszystko dekorujemy.Smacznego.